dilluns, 3 de febrer del 2014

Filet amb puré de carbassa


Hola! Com esteu?

Avui us porto un menjar molt senzillet però molt i molt bo que hem fet avui per dinar.
La veritat és que feia dies que em rondava per el cap fer-lo, però no trobava el temps, i això que és senzill però bé, avui ha set el dia, i la veritat és que se'ns ha posat molt bé.
La intenció era seguir una recepteta que he vist fent el tafaner però al final, sempre acabo anant a la meva i passo de les receptes. Això no passaria mai amb els postres, perquè llavors entro en un bucle de mala sort.


El dinar d'avui és, FILET DE PORC AMB CARBASSA DOLÇA I PATATES ESPECIADES

Ingredients (per 2 persones):

- 1 patata (força gran)
- 1 filet de porc (no massa gran, perquè el nostre era gran i n'hem hagut de guardar, però tot depen del que diem sempre, del que mengem, o de la gana que tinguem)
- 1 carbassa
- Sucre
- Sal
- Julivert
- Orenga
- Oli

Preparació:

1. Començarem per engegar el forn a 180º-200ºC.
2. Tallem la carbassa pel mig. Agafem la plata del forn i posem paper de forn o alumini, i posem la carbassa partida per tal de que es cogui, i li deixem uns 60minuts aproximadament.
3. Rentem i pelem una patata i seguidament la rallem. (Jo tinc una màquina que és una joia!). Un cop tallada la posem en un bol amb aigua. I ho deixem una bona estoneta.


4. Un cop tenim la carbassa cuita i la traiem del forn, li treiem les llavors (jo utilitzo una cullera de sopa) i la pell (que jo utilitzo un ganivet, però si està suficientment tova, amb una cullera va bé).




5. Les parts de la carbassa que queden més cuites (toves) les utilitzem per fer la salsa de carbassa, i les parts més duretes les farem servir per fer-la a la planxa.
6. Les parts tovetes, les triturem amb el "mini-pimer" i afegim sucre (al gust) jo n'hi he afegit unes 3 culleradetes (cullera de postres), i ho posem a una olleta a foc no massa alt perquè la carbassa s'acabi de fer i el sucre s'integri bé a la carbassa.


7. Posem una paella amb abundant oli a escalfar-se. Escorrem les patates que tenim en remull i les especiem amb julivert, sal i orenga, i quan l'oli està ben calent posem les patates. (Tardarà aproximadament uns 10-15 minuts a coure's)


8. Mentre tenim la carbassa (el puré) coent-se tallem el filet d'uns 5 cm cada tall (nosaltres perquè ens agrada poc fet, però sobtat, però com sempre, això va a gustos, i per tant la gruixodària també anirà segons el nostre gust). La carbassa que ens ha quedat més dureta la tallem a rondanxes o a quadres i la reservem.


9. Posem la planxa que s'escalfi amb un rajolí d'oli. Un cop ben calenta fem els filets i les rodanxes/quadrets de carbassa que haguem guardat.
10. Traiem les patates de l'oli i les posem sobre paper absorvent per tal de que no quedi tan d'oli.
11. Ho posem en un plat ben bonic i ja podem dinar!

Jo he tingut un petit problema, i és que les patates m'han quedat com si hagués fet una truita de patates sense ou (tenia ben bé la forma! ens ha fet molta gràcia!)

Bon profit!

I com sempre, us deixo les imatges il·lustratives del nostre plat d'avui!





Bé doncs, espero que en gaudiu tan com nosaltres ho hem fet!

Vinga doncs, ANEM PER FEINA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada