divendres, 10 de gener de 2014

Amanides de pollastre


Hola!!!

Com que ja hem acabat de dinar ja podem posar més receptes de coses delicioses. Avui però la cosa va d'amanides, ja que no sempre pot ser tot dolç....! Què més voldriem!

La primera que us vull ensenyar és aquesta meravella:

Amanida de cous-cous amb pinxos de pollastre

Ingredients:

- 200g de cous-cous
- 2 tomàquets mitjans
- 1/4 de cogombre
- 1 ceba vermella petita
- 1 manat de julivert
- 2 llimones (només en necessitarem el suc)
- 1 rajolí d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre
- 2 pits de pollastre
- Amaniment per pinxos moruns
  • el suc d'una llimona 
  • 1 cullerada de comí 
  • 1 cullerada de pebre negre en pols  
  • 3 ó 4 cullerades grans de Ras el Hanout 
  • un polsim de safrà 
  • un mica de pebre vermell (dolç o picant) 
  • una picada d'all i julivert (opcional) 
  • oli d'oliva 
  • sal
-  1 rajolí d'oli d'oliva

Preparació:

1. En primer lloc preparem el cous-cous seguint les indicacions de l'envàs.
2. Preparem les hortalisses per l'amanida, tallem a dauets el tomàquet, el cogombre, la ceba, trossegem el julivert i si volem podem afegir-hi una mica d'enciam.
3. Un cop el cous.cous ja estigui cuit, ho remenem bé i ho amanim amb un rajolí d'olu, el suc de dues llimones i i afegim les hortalisses de l'amanida. Ho barregem ben bé i ho reservem a la nevera.
4. Per fer les broquetes, tallem els pits de pollastre a daus, i ho amanim bé amb amb la salsa moruna. Un cop ben amanit, punxem el pit de pollastre amb el bastonet de pinxo i es fa a la planxa.
5. Servim posant l'amanida de couos-cous ben freda en bols, i el pinxo de pollastre a sobre ben calent.

La segona recepta que us volia deixar és la de:

Amanida de pollastre amb cireres

Ingredients:

- 1 pit de pollastre a la planxa
- 20 cireres, sense pinyol i en meitats
- 2 alvocats, sense llavors i tallats a quadradets
- 1/2 tassa de iogurt grec
- 3-4 cullerades de mel
- 2 cullerades de maionesa
- Una mica de coriandre
- Sal al gust
- Pebre molt al gust
- Un pessic d'anet fresc i picat

Preparació:

1. Agafem el pit de pollastre i el fem a la planxa, un cop fet, el tallem a daus.
2. Amb molt de compte, barregem les meitats de cireres, els quadradets d'alvocat, la mitja tassa de iogurt grec, les cullerades de mel i les cullerades de maionesa fins que quedi ben barrejat.
3. Mica en mica, anem afegint tots ingredients d'amaniment, el coriandre, la sal, el pebre i l'anet. Ho hem d'anar provant per tal de que ens quedi al nostre gust.

A l'hora d'emplatar-ho, ho podem fer de dues maneres:
1. Posar tota la barreja a un bol.
2. Agafar unes llesquetes de pa, posar-hi enciam per sobre i afegir-hi l'amanida que hem preparat.


Moltes gràcies per llegir-me, espero que en gaudiu tan com jo, i ens veiem a la pròxima!
No deixeu de cuinar!!

2 comentaris:

  1. Aquestes amanides queden anotadíssimes a la meva llista de receptes pendents! L'amanida no hi falta mai al meu receptari i és que m'agrada molt i de tots els tipus, així que aquestes, segur que les faré ;)

    Quina pinta més bona... :P

    Petons!

    ResponElimina
  2. quin goig d'amanides! ideals per fer un bon aperitiu acompanyat d'una clara ben fesqueta! Moltíssimes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina